Opštinsko takmičenje “Najbolji rad na temu Uskrsa”

Poštovani,

U susret velikom prazniku, Kulturni centar opštine Temerin organizuje opštinsko takmičenje  pod nazivom “Najbolji rad na temu Uskrsa”. Tom prilikom očekujemo likovne radove i kompozicije sa oslikanim uskršnjim jajima, koje možete dostaviti na adresu Kulturnog centra opštine Temerin (Novosadska 324, Temerin) do 27. marta 2015. godine.

 

Dodela nagrade "Karolj Sirmai" i izložba slika Jožefa Ača

Arpad Nađ Abonji dobitnik je ovogodišnje nagrade "Karolj Sirmai" za knjigu "Kolumbo i ja". Nagrada "Karolj Sirmai" dodeljuje se za pripovednu prozu, naizmenično piscima iz srpske i mađarske književnosti. Žiri za dodelu nagrade, u sastavu dr Janoš Banjai, predsednik, Čorba Bela i dr Laslo Gerold, jednoglasno je  doneo odluku da se književna nagrada "Karolj Sirmai" dodeli Arpadu. Tom prilikom 16. decembra 2014. godine otvorena je izložba slika Jožefa Ača. Vlasnici slika i kolekcionari su: Đura Popović, Boris Srbinovski, Milan Mirić, Đeze Bordaš, Tomislav Matotek i Ištvan Nemet. Izložbu je otvorio Đeze Bordaš.

Izložba SRPSKO SLIKARSTVO XVIII I XIX VEKA

Otvaranje izložbe slika SRPSKO SLIKARSTVO XVIII I XIX VEKA, iz kolekcije Đure Popovića, održano je 21. novembra 2014. godine od 19 časova u galeriji KIC "Lukijan Mušicki". Izložbu je otvorio istoričar umetnosti Mile Ignjatović, a svečani govor je održala direktorka Kulturnog centra Maria Agošton. Program su upotpunili učenici profesorke Divne Maksić sa scenskim prikazom "Priča o Lazi i Lenki".

Izložba skulptura od drveta Mileta Tomišića

Izložba skulptura od drveta Mileta Tomišića otvorena je 7. novembra 2014. godine od 19 časova u galeriji KIC "Lukijan Mušicki". Izložbu je otvorila direktorka Kulturnog centra Maria Agošton.
Mile Tomišić rođen je 1965. godine u Vrbljаnimа. Živi i stvаrа u Temerinu, gde je zаvršio Osnovnu školu. Više od dvаdeset godinа se bаvi izrаdom skulpturа od drvetа.  Svoje rаdove je izlаgаo nа jednoj kolektivnoj izložbi u Bečeju i učestvovаo je nа likovnoj koloniji “Jegričkа 2014” u Temerinu. Ovo mu je prvа sаmostаlnа izložbа.

Izložba slika Slavka Ferlana

Otvaranje izložbe slika umetnika Slavka Ferlana održano je 24. oktobra 2014. godine od 19 časova u galeriji KIC "Lukijan Mušicki". Posetioci su imali priliku da pogledaju 35 umetničkih dela rađenih tehnikom ulje na platnu, a na izložbi su prikazana dva stila. Jedan, koji oslikava „lica kafana“ i drugi koji oslikava „o ružnom, ponekad na lep način“. Izložbu je otvorila direktorka Kulturnog centra Maria Agošton.
 

Izložba grafika i crteža Aleksandra Lukovića Lukijana

Izložba grafika i crteža Aleksandra Lukovića Lukijana, iz zbirke galerije Rajka Mamuzića, otvorena je 12. septembra 2014. godine od 19 časova u galeriji KIC "Lukijan Mušicki". Izložbu je otvorila Jovanka Stolić, viši kustos Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića. Prisutnima se obratila direktorka Kulturnog centra Maria Agošton. Aleksandar Luković – Lukijan, rođen je u Beogradu 1924. godine. Grafičku školu je završio 1941. godine u Beogradu. Prve pouke o slikarstvu dobio je u privatnoj školi Mladena Josića, koju je pohađao od 1942. do 1944. godine.

Rock koncert 2014

KIC "Lukijan Mušicki" u saradnji sa Udruženjem "Centar kreativnog okupljanja Temerin" i Kancelarijom za mlade opštine Temerin organizovali su rock koncert 22. avgusta od 21i30h u letnjoj bašti iza zgrade Radio Temerina. Nastupili su bendovi: "Fool & Horse Band" i "Flash back humor".

Pages

Subscribe to Kulturno Informativni Centar "Lukijan Mušicki" RSS